κινέζικο ρύζι με λάχανο και γαρίδες

0 0
κινέζικο ρύζι με λάχανο και γαρίδες

Κοινοποιήστε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτήν τη διεύθυνση

Τι χρειαζόμαστε

Ρυθμίστε τις Μερίδες:
2 κούπες λάχανο
2 κούπες ρύζι Basmati
300 γρ. γαρίδες μεσαίες
1 σκελίδα σκόρδο
4 κ.σ. αραβοσιτέλαιο
1 κ.γλ. σος ψαριού (fish sauce)
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1/2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
Λίγο πιπέρι
  • 30
  • Άτομα 2
  • Εύκολο

Τι χρειαζόμαστε

Κοινοποίηση
(Visited 68 times, 1 visits today)

Τι κάνουμε

1
έγινε

Βραζουμε το ρυζι για να γινει sticky

Βάζουμε το ρύζι σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να καλύψει το ρύζι κατά 2 δάχτυλα.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το βάζουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά πολύ, σκεπάζουμε την κατσαρόλα αφήνοντας μία μικρή χαραμάδα κενό και το αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και βάζουμε ένα πιρούνι μέσα να δούμε αν έχει απορροφηθεί όλο το νερό. Αν δεν έχει, την ξανατοποθετούμε μέχρι να μην υπάρχει καθόλου νερό στην κατσαρόλα.
Αν το νερό απορροφηθεί και δούμε ότι το ρύζι μας είναι ακόμα σκληρό, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα και το αφήνουμε να βράσει άλλο λίγο (θα καταλάβουμε ότι το ρύζι είναι έτοιμο αν έχει αρχίσει να «κολλάει» στη βάση της κατσαρόλας)

2
έγινε

Βράζουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε.

3
έγινε

Ρίχνουμε στο wok (ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι) το λάδι, την fish sauce, την σόγια και τη ζάχαρη.
Ανάβουμε το μάτι σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσει η σάλτσα να ᾽βράζει᾽ ρίχνουμε μέσα το ρύζι, το λάχανο, τις γαρίδες και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε.

4
έγινε

Μόλις το λάχανο ‘μαραθεί’ λίγο το ρύζι είναι έτοιμο.

themis

προηγούμενη
μπατζίνα με κολοκυθάκι
προηγούμενη
μπατζίνα με κολοκυθάκι