καρμπονάρα

0 0
καρμπονάρα

Κοινοποιήστε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτήν τη διεύθυνση

Τι χρειαζόμαστε

Ρυθμίστε τις Μερίδες:
1 πακέτο spaghetti
3 κ.σ. βούτυρο
100 γρ. πανσέτα ή μπέικον
Λίγο ζωμό κοτόπουλου
1 κρόκο αυγού
1 αυγό
1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη ή πεκορίνο Ρομάνο
Λίγο μαϊντανό προαιρετικά, για γαρνίρισμα
Χαρακτηριστικά:
  • Gluten Free

Η αυθεντική Ιταλική.

  • 20
  • Άτομα 4
  • Εύκολο

Τι χρειαζόμαστε

Κοινοποίηση
(Visited 243 times, 1 visits today)

Τι κάνουμε

1
έγινε

Βράζουμε τα μακαρόνια ένα λεπτό λιγότερο από την ώρα που γράφει το πακέτο.
Κρατάμε λίγο νερό μέσα στο οποίο τα βράσαμε.

2
έγινε

Ρίχνουμε σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο και σοτάρουμε την πανσέτα.
Προσθέτουμε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι για να βγάλει τα αρώματά του.

3
έγινε

Προσθέτουμε 1/4 κούπας του ζωμού, τον μαιντανό και ανακατεύουμε.

4
έγινε

Σε μία μπασίνα (ή βαθύ μπολ) χτυπάμε τον κρόκο και το τυρί.

5
έγινε

Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε.

6
έγινε

Τα μεταφέρουμε στη μπασίνα και τα ανακατεύουμε.

7
έγινε

Τα ξαναβάζουμε στο τηγάνι (το οποίο έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά), τα ανακατεύουμε μία τελευταία φορά και σερβίρουμε.

themis

προηγούμενη
κολοκυθάκια αυγολέμονο
προηγούμενη
κολοκυθάκια αυγολέμονο