χυλοπίτες με σάλτσα κιμά και γιαουρτιού

0 0
χυλοπίτες με σάλτσα κιμά και γιαουρτιού

Κοινοποιήστε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτήν τη διεύθυνση

Οι παραδοσιακές χυλοπίτες μία πινελιά της κόρης μου.

  • 45
  • Άτομα 4
  • Εύκολο

Τι χρειαζόμαστε

Κοινοποίηση

Όσο αγαπάω τα παραδοσιακά φαγητά, άλλο τόσο αγαπάω να τα "πειράζω" λίγο. Άλλωστε, αν δεν πειραματιστείς στην κουζίνα με όλα αυτά τα υλικά που διαθέτεις, πού θα πειραματιστείς;

Έτσι προέκυψε αυτή η συνταγή. Ένα Σάββατο που ήμουνα στο σπίτι και μαγείρευα, καθόταν η Μαρία δίπλα μου και έτρωγε γιαούρτι. Μόλις λοιπόν ήταν σχεδόν έτοιμες οι χυλοπίτες μας, μου λέει: "Μαμά, βάζουμε μέσα λίγο γιαούρτι να δούμε πώς θα βγει;". "Και δε βάζουμε;", σκέφτηκα.

Η έμπνευση της Μαρίας πρόσθεσε μία ακόμα παραλλαγή του αγαπημένου μας κιμά στο μενού του σπιτιού μας, την οποία τιμάμε συχνά. 

Και επειδή ο Νικόλας δε μπορεί να φάει ζυμαρικά χωρίς τυρί, θέλουμε και εκεί την ποικιλία μας. Και με αυτές τις παραδοσιακές χυλοπίτες, αγαπάμε την πρόβεια γραβιέρα της ΔΩΔΩΝΗ. 

Δοκιμάστε τις και θα με θυμηθείτε!

(Visited 1.077 times, 2 visits today)

Τι κάνουμε

1
έγινε

Ρίχνουμε σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος τον κιμά με το λάδι και τον σοτάρουμε.

2
έγινε

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 4-5 λεπτά.

3
έγινε

Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και 1 1/2 κούπα νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.

4
έγινε

Ρίχνουμε τις χυλοπίτες και προσθέτουμε νερό, μέχρι να καλυφθούν.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε τις χυλοπίτες (αν χρειαστεί, ρίχνουμε και άλλο νερό).

5
έγινε

Ένα λεπτό πριν να είναι έτοιμες, ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

6
έγινε

Τις κατεβάζουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με την γραβιέρα.

themis

προηγούμενη
blondies με ρεβίθια και σοκολάτα
επόμενη
spaghetti donuts
προηγούμενη
blondies με ρεβίθια και σοκολάτα
επόμενη
spaghetti donuts