thema-lagou-spring-rolls-laxanikon-IMG_0138
clock icon
1:10'

Spring rolls λαχανικών με αρωματικά και χαλούμι

Υλικά

    Για τα spring rolls

  • 12 φύλλα κρούστας 20εκ.
  • 2 ασπράδια αβγών αραιωμένα με λίγη κρέμα γάλακτος
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για τη γέμιση

  • 200γρ. κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, σε λωρίδες
  • 200γρ. πιπεριά πράσινη, σε λωρίδες
  • 200γρ. πιπεριά κίτρινη, σε λωρίδες
  • 250γρ. κολοκυθάκια, σε λεπτές φέτες
  • 3 καρότα, σε μπαστουνάκια
  • 100γρ. κρεμμύδι κομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/3 ματσάκι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 200γρ. χαλούμι τριμμένο
  • 1/8 κουτ. σούπας μπούκοβο
  • ¼ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 60ml ελαιόλαδο
  • αλάτι

Τα spring rolls με λαχανικά είναι σίγουρα από τα πιο νόστιμα σνακ για όλες τις ώρες. Μπορεί το τύλιγμά τους να είναι ένας μικρός μπελάς, όμως το γευστικό αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κολοκυθάκια. Τα μεταφέρετε σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνετε να κρυώσουν. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά. Αφού κρυώσουν τα ανακατεύετε σε μπολ μαζί με τα μυρωδικά, το χαλούμι, το μπούκοβο, λίγο αλάτι και την πάπρικα.
Σε μια καθαρή επιφάνεια τοποθετείτε το φύλλο με τη γωνία του να κοιτάει προς εσάς. Στο κέντρο του φύλλου τοποθετείτε μία κουταλιά από τη γέμιση που ετοιμάσατε σε μια ευθεία γραμμή, παράλληλη με την επιφάνεια εργασίας.
Σηκώνετε τη γωνία που κοιτάει προς το μέρος σας και την τοποθετείτε στην ακριβώς απέναντι γωνία. Σπρώχνετε ελαφρά προς το μέρος σας για να σφίξει καλά η γέμιση μέσα στο φύλλο.
Κλείνετε τη δεξιά και αριστερή άκρη ώστε να δημιουργηθεί ένας ανοιχτός φάκελος. Αλείφετε την άκρη με το ασπράδι και κολλάτε τις άκρες. Τηγανίζετε τα ρολάκια σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κολοκυθάκια. Τα μεταφέρετε σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνετε να κρυώσουν. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά. Αφού κρυώσουν τα ανακατεύετε σε μπολ μαζί με τα μυρωδικά, το χαλούμι, το μπούκοβο, λίγο αλάτι και την πάπρικα.

Βήμα 2

Σε μια καθαρή επιφάνεια τοποθετείτε το φύλλο με τη γωνία του να κοιτάει προς εσάς. Στο κέντρο του φύλλου τοποθετείτε μία κουταλιά από τη γέμιση που ετοιμάσατε σε μια ευθεία γραμμή, παράλληλη με την επιφάνεια εργασίας.

Βήμα 3

Σηκώνετε τη γωνία που κοιτάει προς το μέρος σας και την τοποθετείτε στην ακριβώς απέναντι γωνία. Σπρώχνετε ελαφρά προς το μέρος σας για να σφίξει καλά η γέμιση μέσα στο φύλλο.

Βήμα 4

Κλείνετε τη δεξιά και αριστερή άκρη ώστε να δημιουργηθεί ένας ανοιχτός φάκελος. Αλείφετε την άκρη με το ασπράδι και κολλάτε τις άκρες. Τηγανίζετε τα ρολάκια σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή