Spaghetti pizza

0 0
Spaghetti pizza

Κοινοποιήστε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτήν τη διεύθυνση

Τι χρειαζόμαστε

Ρυθμίστε τις Μερίδες:
300 γρ. Spaghetti Melissa
100 γρ. γραβιέρα
400 γρ. σάλτσα κόκκινη
120 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
1 πιπεριά πράσινη
Χαρακτηριστικά:
  • Gluten Free

Pizza & Spaghetti μάζι; Oh, yeah!

  • 30
  • Άτομα 3
  • Εύκολο

Τι χρειαζόμαστε

Κοινοποίηση

Αγαπάω pizza, αγαπάς pizza, αγαπάει pizza, αγαπάμε pizza, αγαπάτε pizza, αγαπούν pizza.

Ναι. Είναι μία μεγάλη αλήθεια αυτό. Παγκόσμια μάλλον. Και εννοείται και παιδική. 

Την pizza λοιπόν την γνωρίζουμε όλοι ως ένα φαγητό το οποίο έχει βάση ένα ζυμάρι, από επάνω λίγη σάλτσα ντομάτας και διάφορα toppings της αρεσκείας μας.  Ποιος είπε όμως ότι η βάση αυτού του αγαπημένου σε όλους φαγητού πρέπει να είναι το ζυμάρι; Εγώ π.χ. κάποια στιγμή πειραματίστηκα και έφτιαξα μία φοβερή pizza με βάση το κολοκυθάκι. Και άλλη μία με βάση το κουνουπίδι. Και ήταν super.

Ε, κάπως έτσι έφτιαξα και αυτήν. Η οποία δεν έχει βάση κάποιο λαχανικό, έχει όμως βάση ένα από τα αγαπημένα φαγητά των παιδιών: τα μακαρόνια! Στην αρχή δεν ήμουνα πάρα πολύ σίγουρη για το αποτέλεσμα (κακώς βέβαια, γιατί ό,τι έχει μέσα μακαρόνια είναι σίγουρη επιτυχία με τα παιδιά). Όταν όμως το σέρβιρα έφυγε η οποιαδήποτε αμφιβολία είχα. Ένα θα σας πω: δεν πρόλαβα να δοκιμάσω! Και αναγκάστηκα και έφτιαξα άλλη, με άλλα toppings, η οποία ήταν ΦΑ-ΝΤΑ-ΣΤΙ-ΚΗ!

Την δεύτερη, για να σας είμαι ειλικρινής την έφτιαξα με spaghetti Melissa από δίκκοκο σιτάρι. Αυτό είναι το καλό με αυτή τη συνταγή: ότι τη φτιάχνεις με όποιο είδος spaghetti θέλεις. Και δεν υπάρχει άλλη εταιρεία πλην της Melissa, η οποία να έχει τόσο μεγάλη ποικιλία σε spaghetti: κλασικά, ολικής άλεσης, χωρίς γλουτένη, με καρότο, με δίκοκκο σιτάρι, τρικολόρε. Δηλαδή δε θέλεις κάτι άλλο. 

Και φυσικά αυτή τη συνταγή την αγάπησα, γιατί γίνεται και με μακαρόνια που μας έχουν μείνει. Και, όπως ξέρετε, λατρεύω συνταγές με leftovers. 

(Visited 464 times, 2 visits today)

Τι κάνουμε

1
έγινε

Βράζουμε τα μακαρόνια 2 λεπτά λιγότερα από αυτό που αναγράφει η συσκευασία.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

2
έγινε

Τοποθετούμε τα μακαρόνια σε ένα βαθύ μπολ στο οποίο έχουμε χτυπήσει τα αυγά και ρίξει τα 100 γρ. γραβιέρα και τα ανακατεύουμε καλά.

3
έγινε

Απλώνουμε τα μακαρόνια σε μία βάση για πίτσα 34 εκ., την οποία έχουμε λαδώσει.

4
έγινε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C τη βάση για 20-25 λεπτά.

5
έγινε

Την αφαιρούμε από το φούρνο, απλώνουμε την σάλτσα, τα toppings της αρεσκείας μας (εννοείται αυτοσχεδιάζουμε και βάζουμε ΠΑΝΤΑ μέσα λαχανικό) και την μοτσαρέλα.

6
έγινε

Ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

themis

προηγούμενη
burger γαλοπούλας
επόμενη
σοκολατένιο cake ψυγείου χωρίς ζάχαρη
προηγούμενη
burger γαλοπούλας
επόμενη
σοκολατένιο cake ψυγείου χωρίς ζάχαρη