μηλόπιτα

1 0
μηλόπιτα

Κοινοποιήστε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτήν τη διεύθυνση

Τι χρειαζόμαστε

Ρυθμίστε τις Μερίδες:
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
6 μήλα πράσινα
1 στικ κανέλας
1 κ.γλ. κανέλα
1 κούπα ζάχαρη καστανή
1 κούπα νερό
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 φλ. καφέ κονιάκ

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα 6 μήλα με 6 άλλα φρούτα (π.χ. 3 μήλα, 2 αχλάδια, 1 μπανάνα ή ό,τι άλλο συνδυασμό θέλετε).

  • 90
  • Άτομα 10
  • Μεσαίο

Τι χρειαζόμαστε

  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

Κοινοποίηση
(Visited 1.023 times, 1 visits today)

Τι κάνουμε

1
έγινε

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Βάζουμε τα μήλα μαζί με τις κανέλες, τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι να σιγοβράζουν μέχρι να μαλακώσουν πολύ (περίπου 40-45 λεπτά).
Αν δεν έχουν πιει το ζουμί τους, τα στραγγίζουμε.

2
έγινε

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ

Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.

3
έγινε

Ρίχνουμε το κονιάκ και τη βανίλια.

4
έγινε

Βγάζουμε το μίγμα από το μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, πλάθοντας με το χέρι, μέχρι το ζυμάρι να μην κολλάει στα δάχτυλά μας.

5
έγινε

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ

Βγάζουμε το 1/3 του ζυμαριού στην άκρη και το υπόλοιπο το απλώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι, δημιουργώντας ένα «τοιχάκι» (για να μπει μέσα η γέμιση)

6
έγινε

Γεμίζουμε με τα μήλα και απλώνουμε.

7
έγινε

Με το υπόλοιπο ζυμάρι φτιάχνουμε λεπτά μπαστουνάκια και τα τοποθετούμε επάνω από τη γέμιση.

8
έγινε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά στους 190°C στις αντιστάσεις.

themis

προηγούμενη
κριθαράκι taco
επόμενη
κοτόπουλο με τζίντζερ
προηγούμενη
κριθαράκι taco
επόμενη
κοτόπουλο με τζίντζερ