20181112175619_kritsinia
clock icon
35'

Κριτσίνια χωρίς γλουτένη

Υλικά

  • 200 γρ. φαρίνα χωρίς γλουτένη
  • 100 ml. ξινόγαλα
  • 1 αβγό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • χοντροκομμένο ζαμπόν κομμένο σε μπαστουνάκια
  • 1 ασπράδι αβγού

Tips

  • Αντί για ζαμπόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γαλοπούλα.

Το τέλειο σνακ για τα παιδιά μετά το σχολείο!

Ανακατεύετε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά μαζί.
Αφήνετε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 20 λεπτά περίπου, σκεπασμένο με μία πετσέτα ή με μεμβράνη.
Ανοίγετε σε μπαστουνάκια τα κριτσίνια και τα πιέζετε λίγο με το χέρι για να γίνουν επίπεδα.
Τοποθετείτε επάνω τους το ζαμπόν (διαγώνια) και "τυλίγετε" τη ζύμη γύρω από το ζαμπόν.
Τα απλώνετε σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα αλείφετε με το ασπράδι που έχετε χτυπήσει.
Ψήνετε στους 180°C μέχρι να ροδίσουν.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύετε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά μαζί.

Βήμα 2

Αφήνετε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 20 λεπτά περίπου, σκεπασμένο με μία πετσέτα ή με μεμβράνη.

Βήμα 3

Ανοίγετε σε μπαστουνάκια τα κριτσίνια και τα πιέζετε λίγο με το χέρι για να γίνουν επίπεδα.

Βήμα 4

Τοποθετείτε επάνω τους το ζαμπόν (διαγώνια) και "τυλίγετε" τη ζύμη γύρω από το ζαμπόν.

Βήμα 5

Τα απλώνετε σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα αλείφετε με το ασπράδι που έχετε χτυπήσει.

Βήμα 6

Ψήνετε στους 180°C μέχρι να ροδίσουν.