kotopoulo
clock icon
1:20'

Κοτόπουλο με τζίντζερ και λαχανικά

Υλικά

  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 μπουτάκια κοτόπουλου
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένο τζίντζερ φρέσκο
  • 4 πατάτες, σε μέτρια κομμάτια
  • 4 καρότα, σε μέτρια κομμάτια
  • 4 κολοκυθάκια, σε μέτρια κομμάτια
  • 10 μανιτάρια λευκά, σε μέτρια κομμάτια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ένα διαφορετικό κοτόπουλο που θα ξετρελάνει τα παιδιά σας.

Βάζετε στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο, ένα σκόρδο και τα μπουτάκια και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Ρίχνετε το λεμόνι, τη μουστάρδα, το μέλι, τα δαφνόφυλλα, το τζίντζερ, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
Προσθέτετε νερό να σκεπάσει τα υλικά και αφήνετε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 45 λεπτά.
Ρίχνετε στη συνέχεια τα λαχανικά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά ακόμα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο, ένα σκόρδο και τα μπουτάκια και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Βήμα 2

Ρίχνετε το λεμόνι, τη μουστάρδα, το μέλι, τα δαφνόφυλλα, το τζίντζερ, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Προσθέτετε νερό να σκεπάσει τα υλικά και αφήνετε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 45 λεπτά.

Βήμα 4

Ρίχνετε στη συνέχεια τα λαχανικά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά ακόμα.