κινέζικο με gluten free spaghetti

0 0
κινέζικο με gluten free spaghetti

Κοινοποιήστε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτήν τη διεύθυνση

Τι χρειαζόμαστε

Ρυθμίστε τις Μερίδες:
4 κ.σ. αραβοσιτέλαιο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 καρότα
1 κολοκυθάκι
2 κούπες λάχανο
1 πακέτο Spaghetti Melissa χωρίς γλουτένη
1/4 κούπας σάλτσα σόγιας χωρίς γλουτένη
Λίγο φρέσκο πιπέρι
Χαρακτηριστικά:
  • Gluten Free

Μπορούμε να προσθέσουμε και κοτόπουλο ή γαρίδες.

  • 40
  • Άτομα 4
  • Εύκολο

Τι χρειαζόμαστε

Κοινοποίηση

Αγαπάω την Ασιατική κουζίνα. Θα μπορούσα άνετα να τρώω 4-5 φορές την εβδομάδα Κινέζικο, Ιαπωνέζικο ή Ταϊλανδέζικο (και όταν έμενα στη Νέα Υόρκη το έκανα). Μου αρέσουν πολύ αυτές οι γεύσεις και το γεγονός ότι έχουν σχεδόν όλα τα πιάτα πολλά λαχανικά τα κάνει ακόμα πιο αγαπημένα σε εμένα (γιατί την αδυναμία μου στα λαχανικά την ξέρετε). Επειδή λοιπόν το μήλο θα πέσει κάτω από τη μηλιά,  τα παιδιά μου τρελαίνονται και αυτά για την Ασιατική κουζίνα. Και η αλήθεια είναι ότι στο σπίτι μας την τιμάμε συχνότατα. 

Ένα Σάββατο βράδυ λοιπόν είχαμε όρεξη για noodles. Τα λαχανικά τα είχαμε φυσικά, την σάλτσα σόγιας επίσης, αλλά μας έλειπε το βασικό συστατικό: τα noodles. Φυσικά τα μαγαζιά ήταν κλειστά, αλλά τα παιδιά δε συζητούσαν σε καμία περίπτωση να φάνε κάτι άλλο (και ξέρετε πολύ καλά πως είναι όταν το μικρό πεισμώνει).

"Οk", λέω. "Θα σας φτιάξω noodles!". "Μα αφού δεν έχουμε! Πώς θα μας φτιάξεις;"  "Θα δείτε!". Κόβω λοιπόν τα λαχανικά, τα σοτάρω και αντί για noodles βάζω μέσα spaghetti Melissa. Φυσικά τα παιδιά ξετρελάθηκαν, δεν κατάλαβαν τη διαφορά από τα noodles και έκτοτε όποτε έχουμε όρεξη για κινέζικο, αλλά η τροφιματοθήκη μας έχει ξεμείνει από noodles, τα φτιάχνουμε με spaghetti. 

Και επειδή έχουμε μειώσει την κατανάλωση γλουτένης στο σπίτι μας, τα φτιάχνουμε και τα gluten free spaghetti της Melissa και γίνονται μούρλια!

So, chī hǎo hē hǎo ή καλή σας όρεξη!

(Visited 115 times, 1 visits today)

Τι κάνουμε

1
έγινε

Κόβουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το κολοκυθάκι σε λεπτές λωρίδες.

2
έγινε

Ψιλοκόβουμε το λάχανο.

3
έγινε

Ρίχνουμε σε ένα wok ή σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το λάδι και το σκόρδο.

4
έγινε

Μόλις ροδίσει το σκόρδο το αφαιρούμε από το wok, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 3 λεπτά.

5
έγινε

Προσθέτουμε τα καρότα, το κολοκυθάκι και το λάχανο και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

6
έγινε

Βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

7
έγινε

Τα ρίχνουμε μέσα στο wok και προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και το πιπέρι.
Τα ξαναβάζουμε επάνω στο μάτι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα και σερβίρουμε.

themis

προηγούμενη
μπιφτέκια γαλοπούλας
επόμενη
κριθαράκι taco
προηγούμενη
μπιφτέκια γαλοπούλας
επόμενη
κριθαράκι taco