0 0

Κοινοποιήστε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτήν τη διεύθυνση

Τι χρειαζόμαστε

Για τα κεφτεδακια φαβας
200 γρ. φάβα
2 αυγά
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο
1 κ.σ. μαϊντανό
1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
100 γρ. γραβιέρα
1/3 κούπας ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
Για τη σαλατα
1/3 κούπας κουκουνάρι
1 σαλάτα καπροτσιόζα ΑΒ Βασιλόπουλος
1/2 αβοκάντο
1/2 ρόδι
100 γρ. φέτα
Για το dressing
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
1 κ.σ. μέλι
2 κ.γλ. μηλόξυδο
1/2 κούπα αραβοσιτέλαιο

γιορτινή σαλάτα με κεφτεδάκια φάβας

Χαρακτηριστικά:
  • Gluten Free

Για να φτιάξουμε τα κεφτεδάκια χωρίς γλουτένη, χτυπάμε στο multi φρυγανιά χ.γ. ή ψήνουμε ψωμί χ.γ. στο φούρνο και το χτυπάμε στο multi.

  • Μεσαίο

Τι χρειαζόμαστε

  • Για τα κεφτεδακια φαβας

  • Για τη σαλατα

  • Για το dressing

Κοινοποίηση
(Visited 128 times, 1 visits today)

Τι κάνουμε

1
έγινε

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον δυόσμο και τον μαϊντανό.
Τρίβουμε τη γραβιέρα.

2
έγινε

Βράζουμε τη φάβα σε μέτρια φωτιά (ξαφρίζοντάς την όταν χρειάζεται) και την αφήνουμε να γίνει λίγο χλιαρή.
Την χτυπάμε στο multi.

3
έγινε

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φάβα, τα αβγά, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το μαιντανό, τη φρυγανιά, τη γραβιέρα, το λάδι και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.

4
έγινε

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά περίπου.

5
έγινε

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο multi.

6
έγινε

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ

Σε ένα τηγανάκι καβουρδίζουμε το κουκουνάρι (το βάζουμε στο τηγανάκι χωρίς λάδι και το ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει χρώμα).

7
έγινε

Κόβουμε το αβοκάντο και τη φέτα σε τετραγωνάκια.

8
έγινε

Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της σαλάτας.

9
έγινε

Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια.

10
έγινε

Περιχύνουμε το dressing και σερβίρουμε.

themis

προηγούμενη
αυγοσαλάτα
επόμενη
σοκολατένια muffins με κολοκυθάκι και καρότο
προηγούμενη
αυγοσαλάτα
επόμενη
σοκολατένια muffins με κολοκυθάκι και καρότο