avgosalata
clock icon
15'

Αυγοσαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης

Υλικά

  • 10 αυγά, βρασμένα (σφιχτά)
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 3 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • λίγη πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι

Τη λατρεύουν τα παιδιά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως γέμιση για μπόμπες.

Κόβετε τα αβγά σε τετραγωνάκια (σε ό,τι μέγεθος σας αρέσει).
Κόβετε την πιπεριά σε τετραγωνάκια.
Ρίχνετε τα αβγά και την πιπεριά σε ένα μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύετε τη μουστάρδα και τη μαγιονέζα.
Ρίχνετε το μίγμα στο μπολ με τα αβγά, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και ανακατεύετε απαλά.
Βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν τη σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε τα αβγά σε τετραγωνάκια (σε ό,τι μέγεθος σας αρέσει).

Βήμα 2

Κόβετε την πιπεριά σε τετραγωνάκια.

Βήμα 3

Ρίχνετε τα αβγά και την πιπεριά σε ένα μπολ.

Βήμα 4

Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύετε τη μουστάρδα και τη μαγιονέζα.

Βήμα 5

Ρίχνετε το μίγμα στο μπολ με τα αβγά, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και ανακατεύετε απαλά.

Βήμα 6

Βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν τη σερβίρετε.